Killan vuosikokous 3.3.2023 pidettiin tällä kertaa Redin kauppakeskuksen neuvottelutilassa. Tila toimi tähän tarkoitukseen oikein hyvin – olihan se hyvien yhteyksien päässä keskeisellä paikalla Helsingissä.

Mika Pyyskänen toimi kokouksen puheenjohtajana varmaotteisesti. Kuva Ove Enqvist.

Paikalla oli reilut kolmekymmentä kiltalaista osallistumassa killan päätöksentekoon. Keskeisimpiä päätöksiä olivat toki toimintakertomuksen, tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja talousarvion vahvistaminen sekä uudesta johtokunnasta päättäminen. Johtokunta uudistui hieman kun Ninamaija Siitonen ja Kirsi Kostamo olivat pyytäneet jäädä pois johtokuntatyöskentelystä ja Pasi Favorin oli puolestaan suostunut tulemaan mukaan johtokunnan toimintaan.

Kilta toimi säästäväisesti vuonna ja tulos saatiin pitkästä aikaa plussan puolelle – kiitos mm. uudelle Kuivasaaren yleisöviikonloppujen konseptille. Tänä vuonna puolestaan käytetään useita kymmeniä tuhansia saatuja avustusvaroja Kuivasaaren 10″ Durlacherin kunnostukseen. Sehän alkoikin jo pahasti hapertua.

Kevään ja kesän tapahtumat tarkentuvat vielä myöhemmin, mutta Kuivasaaren yleisöviikonloput vuonna 2023 tapahtuvat 5.–6.elokuuta,19.–20.elokuuta. ja 2.–3.syyskuuta. Killan retkeä on alustavasti suunniteltu Mäkiluoton ja Porsön saarelle 12. elokuuta.

Useista uudistuksista keskusteltiin ja kiltaa kannustettiin mm. pitkän tähtäimen suunnitteluun ja ampumatoiminnan uudelleenherättämiseen.

Varsinaisen kokouksen jälkeen nautittiin paikalle tilatuista salaateista ja kahveista, ja hyvin saimme kulutettua vuosijuhlasta yli jääneet virvokkeetkin. Samalla aloitimme aiemmissa tilaisuuksissa jakamatta jääneiden palkintojen ja muistamisten jakamisen. Tapio Jukonen sai vihdoin “Vuoden kiltalaiselle” kuuluvan tikarin muistolaattoineen, Lucas Reijonen 1. luokan barettimerkkinsä ja Pekka Ahtola RP-mitaliinsa tykinputket, jotka Kristiina Slotte hänelle kokouksesta välitti.

Samalla kuulimme kommodori (evp) Sakari Martimon mielenkiintoisen esityksen Naton johtorakenteista ja operatiivisen suunnittelun muutoksesta sekä Sakarin kokemuksista mm. siitä, miten muut olivat suhtautuneet Suomen Natohakemukseen. Esitys aiheutti runsaasti keskustelua.

Kiitos kaikille mukana olleille,

Puheenjohtaja


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *