Artikkelikuvan kokouksesta on ottanut Kristiina Slotte.

Suomenlinnan rannikkotykistökillan vuosikokous pidettiin 8.3.2022 Kiltakellarissa hämärissä olosuhteissa. Oli nimittäin takasalin korkealla olevan katon valonheittimistä päässyt muutama sammahtamaan ja pääsimme kokoustaman tunnelmavalaistuksessa.

Petri pääkkönen. Kuva Ove Enqvist.

Ennen kokousta Meripuolustuspiirin uusi piiripäällikkö Petri Pääkkönen esittäytyi ja piti katsauksen piirin toiminnasta. Hyvin oli tuore päällikkö ehtinyt toiminnan sisäistää. Vuosi on alkanut Ukrainan kriisin siivittämänä poikkeuksellisesti ja lähes kaikki MPK:n kurssit alkavat olla täynnä vapaaehtoisia, erityisesti ampumatapahtumiin on jopa pitkät jonot. Paljon myös esityksen yhteydessä pohdittiin linnakeveneiden nykytilaa ja tulevaisuutta. Killan intresseissä on säilyttää M/S Kuivasaari huvialuksena, sillä silloin selvitään alemmilla pätevyysvaatimuksilla ja voidaan ottaa alukselle 26 – 28 matkustajaa. Trafin linjauksen mukaan vuoden 2022 alusta alkaen siihen vaaditaan ns. CE-merkintä, jonka hankinnan MPK on jo aloittanut. Arvio tosin on, että merkintä saadaan aikaisintaan kesäkuussa, joten alkuvuodelle tulee auttamatta lisähaasteita. Lastialuksen päälliköltä vaaditaan kotimaanliikenteen laivuritutkinto ja alukselle voi ottaa vain 12 matkustajaa.

Killan puheenjohtaja Auvo Viita-aho avasi vuosikokouksen ja kutsui puheenjohtajaksi killan pitkäaikaisen vaikuttajan Eero Sivusen.

Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Puheenjohtajajana jatkaa Auvo Viita-aho ja johtokuntakin säilyi muuten entisellään, mutta Matti Hiltunen jättäytyi pois. Hyväksyttiin toimintakertomus ja tilinpäätös sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio. Valittiin myös jäsenet eri toimikuntiin.

Ajankohtaisista asioista huolta aiheuttavat jo aiemmin haasteena ollut päälliköiden saatavuus linnakeveneelle, Kuivasaaressa talven aikana sattuneet jäätymisestä johtuneet putkivauriot sekä tulevan kesän yleisöretkien kuljetushaasteet, sillä perinteisesti kuljetuksista vastannut IhaLines ei pysty ensi kesänä palvelua tarjoamaan.

Kuitenkin – taloudellisesti tilanne on vakaa ja valoa on nähtävissä monelta suunnalta joten eiköhän tästäkin toiminnallinen vuosi saada koottua.

Kristiina Slotte jakoi Vesa Coreniukselle aikanaan luovuttamatta jäänen mitalin. Kuva Ove Enqvist.


2 kommenttia

Ove & #183;11.3.2022 08:56

Kristiina Slotte jakoi Vesa Coreniukselle ….. Kuva on minun ottama.

Ove Enqvist & #183;11.3.2022 08:57

Kristiina Slotte jakoi Vesa Coreniukselle .. on minun ottama.

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *